Equinor samarbeider med TCS for å akselerere transformasjonen til et digitalt energiselskap

0
503
Tata

Tata Consultancy Services skal hjelpe Equinor med å oppnå datademokratisering og dra nytte av avansert analyse for å sikre overlegne resultater innen kjernedrift og bærekraft

Tata Consultancy Services (TCS), (BSE: 532540, NSE: TCS), en ledende global organisasjon innen IT-tjenester, konsulent- og forretningsløsninger, er valgt som strategisk partner av Equinor for å akselerere energiselskapets digitaliseringsreise og bidra til å realisere visjonen om å bli et digitalt energiselskap.

TCS skal ta i bruk sin dype domenekunnskap om energisektoren og utnytte kraften fra maskinlæring og avansert analyseteknologi for å hjelpe Equinor med å oppnå vekst og transformasjonsmål. Med sterk kompetanse og bredde innen digitale teknologier, og investeringer i forskning og innovasjon, skal TCS oppnå datademokratisering på tvers av Equinors kjernevirksomhet.

“Vi er utrolig stolte over å få samarbeide med Equinor for å akselerere deres digitaliseringsreise og hjelpe dem å nå målet om å bli et digitalt energiselskap», sier Rajan Maheshwari, landssjef i TCS Norge.

Et innledende fokusområde vil være undergrunnsdata og analyse, hvor TCS vil samarbeide med Equinors team for å tilgjengeliggjøre datasett av høy kvalitet til forskjellige interessenter, hvor som helst og når som helst, ved å fylle ut Equinors undergrunns-Data Lake. Dette vil fungere som én sannhetskilde for all undergrunnsdata i bedriften. Innsikt hentet fra maskinlæring og avansert analyse vil gjøre det mulig for Equinor å jobbe mot en mer datadrevet tilnærming til viktige forretningsområder som leting, feltutvikling og drift, for å forbedre utvinningsgraden for hydrokarbon og redusere utvinningskostnadene.

TCS skal også hjelpe Equinor med å sikre bedre utnyttelse av data innen sikkerhet og bærekraft. Ved å korrelere ulike sikkerhetsrapporter og datasett og identifisere relevante mønstre og trender for å forutsi og forhindre hendelser, vil dette bidra til å forbedre sikkerhets- og bærekrafts-utfallene.

TCS skal bruke sitt proprietære DATOM™-rammeverk for å evaluere modenhetsnivåer for data, identifisere glipper, utvikle et veikart for å forenkle driftsmodeller, sette opp datastyringsmodeller og bygge teknologimønstre og arkitekturer for å hjelpe Equinor med å utnytte data og analyse fullt ut for å gi bedre forretningsresultater. I tillegg skal TCS bruke sin Location Independent Agile™-modell til å sikre innovative måter å jobbe på som gir økt hastighet til markedet, og samtidig bidrar til å sikre at utfallene er i tråd med forretningsmålene.

“Bedrifter innser i økende grad at det første steget i en vellykket digital transformasjonsreise er å bli en datadrevet organisasjon. Data og analyse er i dag sentralt for foretakenes evne til å oppdage nye verdiskapingsmuligheter, og blir del av kjernen i forretningsmodeller,” sier Dinanath Kholkar, Global Head, Analytics and Insights, TCS.

«TCS er stolt av å samarbeide med Equinor for å skape et sterkt data- og analysefundament, som utnytter evnene innen avanserte analyse- og AI-løsninger, og hjelper med å akselerere deres innsiktsdrevne transformasjonsreise for å bli et digitalt energiselskap.»

Om Equinor

Equinor er et bredt energiselskap med en stolt historie. Vi er 21 000 engasjerte kolleger som utvikler olje, gass, vind og solenergi i mer enn 30 land over hele verden. Equinor er den største operatøren på norsk sokkel, blant verdens største offshore-operatører, og en stadig viktigere aktør innen fornybar energi. Med skandinavisk utforskertrang og engasjement for sikkerhet, likeverd og bærekraft, bygger Equinor en global virksomhet tuftet på sine verdier og framtidens energibehov.

Les mer på equinor.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here