Terror på den franske riviera

0
673
French church, Nice
Foto av LimeWave, Flickr C.C.2.0

To uker etter at den franske læreren Samuel Paty ble halshugget fordi han hadde brukt Muhammed-karikaturer i undervisningen om ytringsfrihet, ble Frankrike igjen rammet av et nytt terrorangrep. 3 mennesker, 1 mann og 2 damer ble drept ved den katolske kirken Notre Dame de l’Assomption i byen Nice på den franske rivieraen. Angrepsmannen ble skutt og skadet av politiet i angrepet. Rapporter forteller at gjerningsmannen ropte Allahu Akbar både under angrepet og etter at han ble skutt og skadet.

Etter at Paty ble drept av en tjetsjensk asylsøker har de franske myndighetene vært klare på at ytringsfriheten i landet skal forsvares og at islamsk ekstremisme har ingen plass i landet deres. Etter at det franske magasinet Charlie Hebdo trykket nye karikaturtegninger av den tyrkiske presidenten Tayyip Recep Erdogan har han beskyldt Macron for å være islamofobistisk og at han trengte mental hjelp. Emmanuel Macron responderte med å trekke tilbake franske diplomater fra Tyrkia, og sa at ytringsfriheten skal beskyttes for enhver pris og at også franske karikaturer og tegneserier er beskyttet av denne loven. Det har igjen fått en rekke muslimske land til å forsøke å boikotte fransk næringsliv og det har vært demonstrasjoner en rekke steder i midtøsten. 

Den franske statsministeren uttalte rett etter angrepet at: «med angrepet på Samuel Paty var det ytringsfriheten som ble angrepet, med dette angrepet er det religionsfriheten som er under angrep».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here