Elven – mord, paranoia og hemmeligheter i ny norsk krimserie

Elven er en intens thriller fra Nord-Norge, der den kalde krigen aldri helt tok slutt.

I områdene rundt den vesle bygda Djupelv vet folk at man ikke bør stille for mange spørsmål. Premiere torsdag 16. mars kl. 21.30 på TV3, Viafree og Viaplay.

Den nylig hjemvendte politimannen Thomas Lønnhøiden (Espen Reboli Bjerke) forsøker å finne ut hva som skjuler seg i traktene rundt elven, men ender opp med å gjøre en fryktelig oppdagelse. Når han begynner å etterforske en liten jentes forsvinning vekker han farlige krefter som har slumret lenge.

Hovedrollene spilles av Espen Reboli Bjerke og Ingeborg Sundrehagen Raustøl. I øvrige roller finner vi Dennis Storhøi, Stig Henrik Hoff, Thomas Hayes, Ánne Mággá Wigelius, Hanne Mathisen Aga og Mary Sarre.

Serien er skrevet av Arne Berggren og Kristine Berg og er spilt inn på location i Indre Troms. Berggren mener temaet for serien fortsatt er nærmest skremmende aktuelt:

– Vi ble fascinert av alle pilotene som forsvant under den kalde krigen og hvordan det fremdeles er hemmeligstemplet hva som skjedde med dem. Vi fikk jo klare hint om at dette var ting vi burde ligge unna. Du møter knapt et menneske i nord som ikke har et eller annet familiemedlem som har fortalt om kidnapping, trusler og anklager, sier Berggren.

Etter en lang debatt om kvinneroller i norsk film og drama byr Elven på en rekke sterke og sammensatte kvinneskikkelser. Det er langt fra tilfeldig, ifølge Arne Berggren:

– Jeg vil ikke kritisere andre med hensyn til casting, men vi har ikke sett noe behov for å hente kvinnelige skuespillere fra utlandet. Og jeg mener vi har noen sterke karakterer i Elven. Flere av de ledende rollene er kvinner, og det å jobbe med skuespillere som Ingeborg Sundrehagen Raustøl, Mary Sarre, Ánne Mággá Wigelius og Hanne Mathisen Aga har vært en fryd. 

 

Premiere: Elven, torsdag 16. mars kl. 21.30 på TV3, Viafree og Viaplay. 

Første to første episodene vil bli tilgjengelig på forhåndsvisningstjenesten Ready To Air i løpet av dagen. Interesserte journalister må registrere seg på www.readytoair.net for å kunne benytte seg av tjenesten.

Rate this item
(0 votes)
Go to top