I dag lanserte Samsung Galaxy S8 og S8+. Så hva er nytt i siste generasjon av toppmodellen til Samsung?

Galaxy S8 og S8+ legger seg rett inn i det nye segmentet av toppmodeller hvor rammene rundt skjermen nesten er borte og som gir deg en god del større skjerm uten at telefonen har blitt fysisk større. Tidligere har også Xiaomi og LG lansert telefoner hvor skjermen dekker nesten hele forsiden av telefonen og nå er altså Samsung kommet etter.

Nye farger og ny design

Og ut i fra pressematerialet på telefonen er det en virkelig lekker telefon du får her. I direkte sammenligning med S7 Edge ser den gamle modellen nettopp gammel ut. Samsung kaller den nye skjermen for Infinity fordi du ikke kan se kanten på telefonen når du betrakter den rett forfra. Og de nye fargene bidrar også til at telefonen ser aldeles nydelig ut. De nye fargene er: Midnight Black, Orchid Gray, Arctic Silver, Coral Blue, Maple Gold.

 

S8 er like stor som S7 Edge, men har fått 5.8" skjerm mot S7 sin 5.5". S8+ begynner nesten å bevege seg inn i tabletstørrelse med sine 6.2". Dette til tross for at det fysiske avtrykket ikke er større enn en iPhone 7+ som har 5.5".

Galaxy har nå fått både ansiktsgjenkjenning og irisskanning, i tillegg til fingeravtrykksleseren som nå er flyttet til baksiden av telefonen. Du kan benytte irisskanningen til å beskytte filer rett på telefonen og Samsung påstår at dette er 200 ganger sikrere enn fingeravtrykkslesere. Hvor de nå har fått akkurat dette tallet fra kjenner ikke undertegnede til..

Touch Wiz blir Experience og får ny assistent

Samsungs eget menysystem Samsung Touch Wiz har fått nytt navn og skal nå hete Samsung Experience. Det skal gi brukeren større muligheter til å multitaske ved å la deg ha flere vinduer åpne, noe som har blitt mulig å utvikle til de nye større skjermene. Bixby heter den nye assistenten som Samsung stolt presenterer og skal nå være enda bedre integrert i menyer og apper, hvor du nå skal få langt større muligheter til å styre det som skjer inne i appene gjennom tale og enkle bevegelser.

En del utvalgte spesifikasjoner:

  • Corning Gorilla Glass 5
  • IP 68 sertifisert, vann og støvbeskyttet
  • Nye prosessorer, Snapdragon 835 og Exynos 8895 Octa
  • Samme kamera som forrige modell, 12 MPx med forbedret programvare
  • USB Type C ladekontakt
  • Støtte for minnekort opptil 256 Gb
  • betalingsløsningen Samsung Pay
  • batteri på 3000 mAh (S8) og 3500 mAh (S8+)
  • hodetelefonkontakt og nye propper fra velrenommerte AKG

Gear 360 og Samsung DeX

 I tillegg lanserte Samsung ekstrautstyr som Gear 360 som kan filme 4K video i 360 grader og Samsung DeX som er en dokkingstasjon som kan forvandle telefonen til en PC.

Rate this item
(0 votes)

More in this category:

Go to top