Nå er Nokia igjen på offensiven. Relanserer seg selv som merke.

Den gamle storheten Nokia er nå på vei ut på markedet med nye mobiler. Etter modell fra kinesiske produsenter som Huawei og Xiaomi, har Nokia nå lansert modeller som skal konkurrere i budsjett-markedet og gi deg mest mulig telefon for pengene. Da iPhone 2G(første generasjon) slo ned som en bombe i smarttelefon-markedet i 2007 startet nedturen for Nokia som mobilprodusent. På den tiden hadde Nokia modellen N95 som kjørte operativsystemet Symbian. N95 hadde på alle måter et teknologisk forsprang på iPhone, men det skulle raskt vise seg at brukervennligheten til Apple sine telefoner trumfet alle fordeler som Nokia hadde pakket inn i sine telefoner. Det finske selskapet var før dette fullstendig markedsledende i verden og hadde nesten halvparten av markedet for mobiltelefoner. Nokia forsøkte å svare på utfordringen fra Apple, men fallet ble stort og raskt. 

I 2011 ble mobilgiganten kjøpt opp av Microsoft i et forsøk på å utfordre Apple og Google(med sitt Android-operativsystem), og forsøke å ta større markedsandeler med Windows Phone. Etter flere runder med dårlige salgstall og nedbemanninger ble det til slutt klart at Windows Phone satsingen ikke kunne fortsette, og Nokia selv begynte å flørte med tanken på å bytte ut operativsystemet til fordel for Android. Microsoft besluttet da å selge Nokia til taiwanesiske Foxconn Technologies og det nystartede finske selskapet HMD som hadde sitt utspring fra tidligere Nokia-ansatte. Nå satses det altså på nytt i de finske skoger på mobiltelefoner og denne gangen med Android som partner.

Inngangsmodellen blir Nokia 3, som mange testmagasiner tror kan bli den beste mobilen i sin prisklasse denne våren. Veiledende pris er 139 € som i skrivende stund er 1280 kroner og da får man en mobil med 5" skjerm, bygget i metall og den nyeste android-versjonen. Nokia 5 og 6 skal også være på trappene til å sendes ut til butikkene og her får man henholdsvis 5.2" og 5.5" skjerm og litt bedre maskinvare og kamera. Veiledende pris blir 189 og 229 euro som tilsier at også dette blir meget prisgunstige telefoner. En spesialutgave av Nokia 6 med blank svart finish blir også tilgjengelig til 299 €.

En annen stor nyhet som Nokia har og som nok må sees på som et reklamestunt i forbindelse med relanseringen, er at det kommer en ny utgave av klassikeren Nokia 3310 til salgs. Den skal få moderne maskinvare i nesten samme innpakning som gamle 3310 og kommer selvfølgelig med spillet Snake innebygd. Ut i fra pressematerialet på telefonen ser det også ut som den får en fantastisk finish og blir nesten som et lite smykke å se til. 

   Nokia 3310

  Nokia 3

 

Rate this item
(0 votes)
Go to top