Ny kickstarter kampanje skal gi deg elektrisk sykkel på mindre enn et minutt

En av de mest populære kickstarter-kampanjene akkurat nå er Urban-X' elektriske hjul. Bakom prosjektet står Eric Chow, en mekanisk ingeniør fra Nanyang University som har jobbet med elektriske sykler i 10 år. Han så at flere og flere byttet ut de tradisjonelle syklene sine med e-sykkel og kom da på ideen hvor det ikke er nødvendig å skifte ut hele sykkelen. Utviklingen av hjulet startet i 2014 og i september 2015 sto første versjon klar til testing i markedet. Basert på tilbakemeldingene fra testkunder er det nå gjort en rekke utbedringer og forandringer og hjulet skal nå være klart for produksjon.

Hjulet kan fåes i 6 forskjellige størrelser som skal passe til de aller fleste syklene på dagens marked og har avtagbart batteri som skal rekke til nesten 50 kilometer rekkevidde ved fullelektrisk drift. I versjon 2 av hjulet har man nå også mulighet til å velge pedalassistert drift hvor hjulet leser av pedaltråkket og porsjonerer ut kraften etter 3 forhåndsdefinerte innstillinger. Batteriet skyves på plass i en sleide på hjulet og kan byttes på sekunder om du har ekstrabatterier.

Kampanjen har i skrivende stund samlet inn 247 000$ som er nesten 5 ganger over målet på 50 000$ og de første hjulene forventes levert i juli 2017.

Rate this item
(0 votes)
Go to top