Landslaget tapte i Lagerbäcks debut som landslagstrener

Norge tapte 2-0 mot Nord-Irland i første kvalifiseringskamp med Lagerbäck på trenerbenken

-Det ble ingen mirakuløs forandring med ny trener på landslaget. Som mange kommentatorer har påpekt har vi ikke av den grunn fått et helt landslag av nye spillere som skal kjempe for Norge. 1 og et halvt minutt inn i debuten lå Norge under med 1-0. Jamie Ward fikk den tiden han trengte i 16-meteren og satte ballen til side for Rune Allmenning Jarstein. Nord-Irland doblet ledelsen ved Conor Washington etter 32 minutters etter en stikker og påfølgende tunnel på Jarstein. Flere mål i kampen ble det ikke og dermed fikk Lagerbäck den verst tenkelige starten på eventyret med Norge.

-Lars Lagerbäck uttalte etter kampen at han var meget misfornøyd med det norske spillet og at det ble alt for mange langpasninger. Han sa også at laget ble for passivt i presset og at tapet var fortjent.

-Dermed er kvalifiseringshåpet til VM i Russland 2018 med all sikkerhet over. Overgangen til en ny epoke med Lagerbäck som trener er nå i gang, og nå handler det om å bygge opp et nytt slagkraftig lag til neste EM-kvalifisering. Innen den tid er kanskje både Martin Ødegaard og Martin Samuelsen modne nok til å styre midtbanen, men det som kanskje er den største utfordringen er å finne en bunnsolid forsvarsrekke. Vi har ikke lenger forsvarsklipper av Bratseth, Ronny Johnsen, Berg og Hangeland format å ta av. Det blir spennende å se om det kommer nye navn inn som får forsøke seg på landslaget nå som resultatjaget i denne kvalifiseringen er over, og så får det bli opp til de spillerne som allerede er på laget å vise at de kan ta et steg videre for å beholde plassen.

 

-Det er ingen tvil om at Norge har noen spennende offensive talenter som kanskje kan bidra til landslaget, men om landslaget fortsetter å slippe inn så pass enkle mål som i denne kampen, vil det ikke utgjøre noen stor forskjell.

Rate this item
(0 votes)
Go to top