Juniorløper knuste løyperekorden i Viking Challenge

17 år gamle Lucia Philipp knuste konkurrentene og løyperekorden i den 4. utgaven av Viking Challenge 17 år gamle Lucia Philipp knuste konkurrentene og løyperekorden i den 4. utgaven av Viking Challenge Vegard Breie Photography

Med sol fra skyfri himmel og perfekt løpstemperatur vartet Rjukan og Gaustatoppen opp til fest i den fjerde utgaven av motbakkeløpet Viking Challenge. Og hvilken folkefest det ble for de 753 påmeldte, som hadde valgt enten 800 eller 1500 høydemeter opp til Tuddalstippen.

Pressemelding fra Viking:

 Foruten ny deltakerrekord fikk vi også en ny hinsides sterk løyperekord i kvinneklassen av den 17-år gamle juniorløperen (!) Lucia Philipp som fløy opp de 11 kilometrene på vanvittige 1:37:46! I hennes andre motbakkeløp noensinne, og etter å ha trent løping bare et par års tid, var hun bare 1 minutt og 49 sekunder bak Torstein Tengsareid, som var raskeste herre opp til Gaustatoppen på sterke 1:35:57. Løpet til Lucia Philipp går sannsynligvis inn i historiebøkene som en av de råeste løpsprestasjonene av en junior-jente noensinne på norsk jord, og halvt tyske og halvt norske Lucia virket nesten overrasket over sin egen vanvittige bragd. Merete Weng og Maiken Caspersen Falla kompletterte pallen i dameklassen, mens Håkan Emilsson og Håkon Hjelstuen tok andre- og tredjeplassen i herreklassen.

Selvsagt gjorde det flotte været sitt til at Viking Challenge fikk en ekstra dimensjon, men hele arrangementet forløp knirkefritt og med utelukkende brede glis etter målgang, til tross for både kramper og skyhøye laktatnivåer. Vårt alpiness Kjetil Jansrud hadde en rolig, men fin dag på jobb da han loste familien Fjeldvig / Juliussen til Gaustatoppen.

Viking Challenge sikter mot nytt løp i 2018, da i sin femte utgave. Ingen andre motbakkeløp i Norge har hatt den samme eksplosive veksten i popularitet og deltakerantall, så formatet er tydeligvis noe som treffer bredt. Takk til alle deltakere, funksjonærer og samarbeidspartnerne Kia, 2XU, Tinn Billag og Rjukan IL for et strålende gjennomført arrangement!

Rate this item
(0 votes)
Go to top