Berlin-Mitte: "Unter den Linden", Spree F: Lehnartz GbR Lehnartz, Klaus und Dirk Berlin-Mitte: "Unter den Linden", Spree F: Lehnartz GbR Lehnartz, Klaus und Dirk

Berlin er alltid en reise verdt, men for å få en oversikt over Tysklands hovedstad anbefaler vi å se på byen ovenfra. Selvfølgelig har Berlin, med sine ubegrensete muligheter, flere tilbud du kan velge mellom også i høyden.

Rett ved historiske Checkpoint Charlie får du en fantastisk utsikt i 150 meters høyde. Her kan du nyte å sveve over byen og oppdage Berlins severdigheter fra et nytt perspektiv. Et ståltau sørger for at du ikke mister kontakt med selve byen. Anbefales for rolige godværsdager da det fort kan bli vel spennende om det blåser opp. I Mai 2016 fikk en norsk skoleklasse en opplevelse for livet, da det blåste opp i det de skulle starte nedstigningen til bakken igjen. Elevene fikk seg en ordentlig støkk, men alle slapp heldigvis fra det uten noen fysiske skader. 

Oppstigningene går med 15 minutters frekvens, og er avhengige av værforhold. Ønsker du å kjøpe billetter finner du rabatter på sidene til visitberlin.de

 

Siden høsten 2015 har det vært mulig å besøke utsiktsplattformen «Skywalk» på taket av skyskraperen i Raoul-Wallenberg-Straße 40/42 i senteret av bydelen Marzahn-Hellersdorf. Marzahn var det største bosetningsstedet i DDR-tiden, og kjerneområdet har vært fredet siden 1977. 

Fra plattformen på 70 meters høyde ser du ned på Berlin sentrum, og langt utover regionen Brandenburg. I 2017 har du også en enestående mulighet til å ta et blikk på terrenget i den internasjonale hageutstillingen (IGA) som kan sees fra plattformen.

Besøket er gratis for grupper opp til 15 personer, og det finnes omvisninger som tar ca. én time. Men husk at det ikke er noe for deg som har høydeskrekk!

Vil du heller ta heisen opp kan du i Berlin også få muligheten til å reise med Europas raskeste heis.

Etter en 20 sekunders tur i Kollhoff-Tower har du nådd utsiktsplattformen som byr på et utrolig fint panomara over Berlins sentrum.

I 1999 ble Kollhoff-Tower ferdig bygd. Det er en del av den nye bydelen som utviklet seg etter Tysklands gjenforening på historiske Potsdamer Platz. Bydelen kjennetegnes av markante, moderne skyskrapere og det futuristiske Sony-Centeret, som tiltrekker mange turister fra hele verden. Billettene koster 7.50 € med muligheter for grupperabatt for grupper over 15 personer.

Rate this item
(0 votes)
Go to top