Emmanuel Macron blir ny fransk president. Her i samtale under Le Web i 2014 som fransk minister for økonomi, industri og digital utvikling. Emmanuel Macron blir ny fransk president. Her i samtale under Le Web i 2014 som fransk minister for økonomi, industri og digital utvikling.

Emmanuel Macron blir ny president i Frankrike

Etter at andre valgrunde i Frankrike er avholdt ble det klart at Emmanuel Macron blir ny fransk president. Han vant overlegent over motkandidaten Marine Le Pen. 

Prognosene viser at Macron får rundt 66 % av stemmene, mens Marine Le Pen får de resterende 34 prosentene. Utfallet av presidentkampen var ventet å falle i Macrons favør, men det var allikevel knyttet spenning til hvor stor seieren skulle bli. Selv om valgresultatet er ganske klar tale fra det franske folket, så viser den store avstanden i politiske standpunkt mellom de 2 kandidatene, at det har oppstått en ganske stor splittelse i den franske befolkningen. 

En splittet befolkning

Macron understreket i seierstalen at han var fullt klar over den politiske splittelsen som har oppstått, og at han tok sine meningsmotstanderes bekymringer alvorlig og var villig til å jobbe hardt for å finne en politikk flest mulig innbyggere kunne samles rundt. "Det er et sinne, en uro og en tvil som mange av dere har uttrykt. Det er mitt ansvar å lytte til dere" sa Macron i talen sin.

Macron blir også den yngste franske statsleder siden selveste Napoleon Bonaparte i 1804!

Han har mottatt en rekke lykkønskninger fra tidligere og nåværende politikere på sosiale medier:

Selv om noen kanskje fremdeles var mest opptatt av Marine Le Pen:

 

Rate this item
(0 votes)

Politikk Innenriks

Go to top