Babyer som blir bært i slynge blir mindre urolige

Studier har vist at jo mer en baby blir holdt, jo mindre gråter de og er urolige.

Bæring og gråt

I kulturer hvor babybæring er en norm, ser man at spedbarn bare gråter noen minutter daglig, og det er en stor kontrast til det vestlige samfunn hvor det er vanlig og akseptert at spedbarn gråter flere timer daglig.

 

Det å gråte er utmattende både for barnet og foreldre, og kan skape langsiktige skader da barnets hjerne som er under kontinuerlig utvikling blir overøst med stresshormoner. Babyer som ikke trenger å bruke så mye energi på å gråte, observerer mer og lærer mer av omgivelsene. Babybæring er spesielt nyttig for det vi kaller ”high need” babyer, som er mye mer tilfreds ved å bli bært, men også rolige babyer vil dra stor nytte av varmen og tryggheten som følger med det å bli bært

Småbarn liker også tryggheten i slyngen.

 Slynger er vanligvis forbundet med spedbarn, men de kan være veldig nyttig for småbarn også. De fleste slynger tåler barn opp til over 15 kg. Verden kan være en skremmende plass for småbarn, som vil føle at de har en trygg havn å trekke seg tilbake til når de trenger det. Småbarn blir ofte overstimulert, og slyngen vil hjelpe dem til å roe seg ned. Det kan være veldig nyttig på plasser som for eksempel zoo, museum og parker, hvor et barn i vogn ofte går glipp av mye.

Kilde - Tilknytningsomsorg.no

Rate this item
(0 votes)

More in this category:

Go to top