Dette skiller de beste arbeidsplassene fra de andre

Torsdag denne uka kåres Norges beste arbeidsplasser for 14. gang. Selskapene som kommer best ut, skiller seg på enkelte områder svært mye fra gjennomsnittet.

Kåringen av landets beste arbeidsplasser er basert på en undersøkelse gjennomført av rådgivningsselskapet Great Place to Work. Over 28 000 ansatte i 191 norske selskaper har deltatt.

Særlig på spørsmål som går på ledelse med kommunikasjon, tydelig strategi, anerkjennelse og det å bli sett, er det tydelige forskjeller mellom de beste og gjennomsnittet av norske arbeidsplasser.

– Lederne på de beste arbeidsplassene vet hvor avgjørende deres rolle og ansvar er for å bygge tillit og skape gode relasjoner. Og dette er fundamentet for å sikre utvikling, vekst og omstillingsevne, sier administrerende direktør Jannik Krohn Falck i Great Place to Work.

På spørsmålene nedenfor svarer 80-90 prosent av de ansatte i de beste selskapene positivt. I norske bedrifter er det i gjennomsnitt bare 50-60 prosent som svarer det samme.

Her scorer de beste langt over gjennomsnittet:

Ledelsen informerer meg om viktige saker og endringer.
Ledelsen er flink til å fordele oppgaver og koordinere arbeidet.
Ledelsen har en klar oppfatning av hvor virksomheten skal og hvordan vi skal komme dit.
Ledelsen viser en oppriktig interesse for meg som person, ikke bare som ansatt.
Ledelsen søker og svarer oppriktig på forslag og ideer.
Ledelsens handlinger samsvarer med hva den sier.
Jeg kan stille ledelsen ethvert fornuftig spørsmål og få et tydelig svar.

Undersøkelsen viser også at det er noen forskjeller mellom store og små selskaper, ifølge Krohn Falck.

– Det er en mer positiv opplevelse av lederskapet i mindre virksomheter enn i store organisasjoner, selv om det ikke burde være slik. Denne tendensen ser vi både i Norge og internasjonalt, sier Krohn Falck.

To forklaringer kan være avstand og kompleksitet i store selskaper, og at mellomledernes rolle for ofte undervurderes i store organisasjoner, mener han.

Holder seg i toppen

Torsdag kveld blir de beste arbeidsplassene i årets undersøkelse offentliggjort og hedret, i Samfunnssalen på Arbeidersamfunnets plass i Oslo.

En del virksomheter går igjen på toppen av listen år etter år. Noen har også vunnet flere år på rad.

I fjor vant Soco, Relekta, Eiendomsmegler1 Midt-Norge og Reitangruppen hver sine klasser.

– Felles for de som stadig holder seg i toppsjiktet av norske arbeidsplasser, er at de jobber beinhardt mot noe de tror på. De har en ledelse som evner å være relevant for sine medarbeidere, og tilpasset egen bransje og markedssituasjon, sier Jannik Krohn Falck i Great Place to Work.

Undersøkelsen til Great Place to Work deler selskapene inn i fire kategorier. 20-49 ansatte, 50-199 ansatte, 200-499 ansatte og bedrifter med flere enn 500 ansatte. Deltakerne er selskaper som har kjøpt undersøkelser og rådgivning av GPTW det siste året.

PRIV. TIL RED.

Arrangementet starter torsdag kl. 18. Fredag morgen sender Newswire ut sak med vinnere og intervjuer.

Kontaktperson:
Jannik Krohn Falck, adm. dir. og partner i Great Place to Work, tlf. 922 12 747

Rate this item
(0 votes)
Go to top