Konkurrenter slår seg sammen – danner matkasse-gigant

 Vi har tro på at en slik fusjon endelig vil gi oss en reell mulighet til å utfordre de tre store dagligvareaktørene. Utfordrerrollen har vært en viktig drivkraft og ambisjon for oss helt siden oppstarten, sier daglig leder Veslemøy Tvedt Fredriksen i Adams Matkasse i en pressemelding. 

Adams Matkasse og Godtlevert.no vil altså ta opp kampen mot Rema 1000, Coop og Norgesgruppen, som er de tre store matvareaktørene i Norge. Rema 1000 har allerede sikret seg en liten del av dette markedet ved å kjøpe opp den minste av konkurrentene deres: Kolonihagen.

Adams Matkasse hadde en omsetning på 330 millioner i 2016, mens Godtlevert.no omsatte for 390 millioner og er altså ganske jevnstore i markedet. 

– Vi har begge en forretningsmodell basert på å kutte ut fordyrende mellomledd, som for eksempel store grossister. Vi tilbyr heller produkter av høy kvalitet levert direkte fra produsentene. Dette er kvalitetsbevisste leverandører som ikke er store nok til å få hylleplass hos dagligvaregigantene, men med denne fusjonen vil vi kunne gi disse produsentene en enda større mulighet til å nå ut til et nasjonalt publikum, sier Tvedt Fredriksen i pressemeldingen.

I pressemeldingen opplyser de at begge de to bedriftene vil beholde sitt navn, og drives som to forskjellige konsepter.

Før en sammenslåing kan skje, må den bli godkjent Konkurransetilsynet.

Rate this item
(0 votes)
Go to top